Sosyal Medya

Sağlık

"Tufan’a gülümser misiniz?"

Engelli Çocuk ve Aileleri Derneği üyeleri, derneğin kuruluşunun 1. yıl dönümü anısına çocuklarıyla birlikte Sarıyer Haydar Aliyev Parkı’na gitti. Engelleri ailelerinin, burada çocuklarına acıyarak bakan insanlara verecek bir mektubu vardı.



TC Kalkınma Bakanlığı, Ä°stanbul Kalkınma Ajansı, Koç Ãœniversitesi, Ä°stanbul Sarıyer Belediyesi ve Ä°SBED’in katkılarıyla çekilen bir kısa filmde Engelli Çocuk ve Aileleri DerneÄŸi (EÇADEM) üyeleri, çocuklarıyla birlikte Sarıyer Haydar Aliyev Parkı’nda görünüyor.  Parkta insanların engelli çocuklara nasıl baktığının görüntülendiÄŸi videonun devamında, insanlara dernek tarafından kaleme alınan bir mektup uzatılıyor. Mektupta ÅŸu ifadelere yer veriliyor:

“Merhaba. Bu mektubu hoÅŸgörünüze sığınarak gönderdim. Bize üzgün üzgün baktığınızı hissettim. Bu durma alışkınız aslında. Sizi suçlayamam ama lütfen bir an için kendinizi bizim yerimize koyun. ÇocuÄŸumu gören herkes ya yolunu deÄŸiÅŸtiriyor yada üzgün bakışlarla uzaktan izliyor. Ä°smi tufan. 14 yaşında. EÇADEM’deki diÄŸer arkadaÅŸları ile bugün parka geldi. Gezmeyi çok seviyor. Eminim tanısanız siz de onu çok seversiniz. Tufan farklı hissetmek istemiyor. Hatta yanından geçerken ona bir tebessüm etseniz çok mutlu olacağından eminim. Çünkü ona kimse gülümsemiyor. Gerçi artık kimse kimseye gülümsemiyor. Oysaki bir gülümseme dünyaları deÄŸiÅŸtirmeye yeter.”

Oyuncu Özge Borak tarafından seslendirilen kısa filmde, insanlarda engelli bireylere karşı farkındalık ve hassasiyet yaratmak amaçlanıyor.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.